Door Raymond Wanders op 11 december 2015

Blij met perspectief voor werknemers Philips

De Partij van de Arbeid in Emmen is blij met het perspectief op werkgelegenheid voor de medewerkers van de fabriek Philips Lighting in Emmen. Vandaag werd bekend dat de fabriek van Philips weliswaar sluit, maar dat Chezz Partners tegelijkertijd twee nieuwe bedrijven wil vestigen in het bedrijfsgebouw.

“En met dit resultaat spreken wij de hoop uit dat voor veel mensen werkgelegenheid behouden blijft. De mensen van Philips hebben voorrang bij de werving en Philips is bereid te investeren in scholing om de overgang mogelijk te maken”, constateert fractievoorzitter Raymond Wanders. “Een mooi resultaat. Daar waar het glas een jaar geleden leeg was, wordt het nu gevuld met perspectief en een kwaliteitsimpuls aan de maakindustrie en de economische structuur van onze gemeente”.

De PvdA is iedereen die het laatste jaar hard gewerkt heeft de overdracht van de fabriek mogelijk te maken zeer erkentelijk. Wanders: “Zeker ook de medewerkers van Philips. Zij hebben aan de mensen van Chezz Partners laten zien dat ze niet bij de pakken neer waren gaan zitten en hun beste beentje voor zetten. Dat is zeker van belang geweest bij de definitieve besluitvorming. Daarnaast was de politieke en maatschappelijke druk maximaal om te zorgen dat werkgelegenheid behouden bleef.”

“Het is nog volgende week precies een jaar geleden dat de onheilstijding van de voorgenomen sluiting kwam en dat ik in de raad namens vrijwel alle partijen een motie indiende om dit tegen te gaan. Dan is het goed dat nu kort voor deze feestdagen deze uitkomst kan worden gepresenteerd”, besluit Raymond Wanders.

Raymond Wanders

Raymond Wanders

Wie ben je? Mijn naam is Raymond Wanders, 47 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Naast het raadswerk ben ik hoofd bedrijfsvoering bij CSG Dingstede in Meppel. In de vrije tijd die over is ben ik veel te vinden op het voetbalveld waar ik (deeltijd) leider van Drenthina D2 en trainer van Drenthina E3

Meer over Raymond Wanders