Door De redactie op 14 maart 2015

Buddyproject PvdA Drenthe krijgt navolging

Afgelopen dinsdag verrichtte staatssecretaris Jetta Klijnsma de aftrap van het buddy project van de PvdA Drenthe.  Vijftien PvdA-ers met een ruime maatschappelijke ervaring en groot netwerk zullen als coach gaan fungeren om vijftien werkzoekenden aan het werk te helpen. Staatssecretaris Klijnsma is enthousiast over het project: “Dit voorbeeld verdient navolging; ik ga dit opnemen met alle 35 arbeidsmarktregio’s.”

Beleid

Werkeloosheid heeft een grote impact op het leven van vele mensen. Ard van der Tuuk begeleidde eerder vier werkzoekenden naar werk en wist er drie van te plaatsen. Dat biedt dus perspectief.  “Het mooie van dit project is dat de coaches zich inleven in de persoonlijke situatie van de werkzoekenden”, vindt de PvdA lijsttrekker. De wetenschap dat je er niet alleen voor staat betekent veel voor hen.

Bij werkgelegenheidsbeleid gaat het om de grote aantallen. Er zijn 15.000 werkzoekenden in Drenthe. Vele anderen zijn ingeschreven bij de Sociale Dienst. Tegen deze grote aantallen brengt de overheid beleidsprogramma’s als Vierkant voor Werk in stelling. De gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg  werken hierin samen de werkloosheid binnen drie jaar met een derde terug te brengen.  De provincie heeft een taskforce ingesteld om de sluiting van Philips Emmen en het ontslag van 150 werknemers te voorkomen.

Optimisme

“Eigenlijk zou je een taskforce voor werk voor het gehele noorden moeten instellen”, vindt Gezienes Evenhuis. Samen met Statenkandidaat Eric Rougoor is hij de initiatiefnemer is van het buddy project.  “De middelen zijn er, we moeten er bovenop zitten dat ze ook leiden dat er een flink aantal mensen weer aan de slag kunnen.”   Rougoor wil hier in de komende Statenperiode samen met Drentse PvdA raadsleden werk van maken. Daarnaast hoopt hij dat er met hulp van de Staatssecretaris nog meer van dit soort buddy-projecten van de grond komen. Er is reden tot optimisme nu de conjunctuur begint aan te trekken.

_MG_5526

De redactie

De redactie

Redactioneel account voor o.a. persberichten

Meer over De redactie