Door Serkan Özkan op 14 mei 2014

Kandidaat- Europarlementariër Emmelkamp wil samen met Netwerk Jong PvdA Drenthe jeugdwerkloosheid aanpakken

Assen- De jonge kandidaat van de PvdA voor het Europees Parlement, Michiel Emmelkamp (28) wil samen met het netwerk jong PvdA Drenthe de jeugdwerkloosheid aanpakken in Drenthe. Emmelkamp wil zich sterk maken voor goede banen met goede lonen. Ook arbeidskrachten uit andere landen zullen volgens de Nederlandse CAO’s betaald moeten worden volgens de jonge sociaal-democraten. Dat geeft de Drent weer kansen op een baan, maar het is ook eerlijker voor de gastarbeiders.
Onlangs presenteerden de Jonge PvdA’ers in Drenthe al het plan om stagemakelaars in te zetten om het tekort aan stageplaatsen op te lossen. Deze stagemakelaars dienen de verbinding te zijn tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Emmelkamp wil zich inzetten om met Europese middelen via ESF-gelden deze stagemakelaars te kunnen betalen.

De jonge PvdA’ers willen investeren in (net-)werken in Duitsland. Door de Duitse taal en de Duitse cultuur een vast onderdeel van het onderwijs te maken, moeten de kansen op een baan in Duitsland toenemen.

Vanuit de Jong Sociaal-Democraten in Emmen ondersteunt Serkan Özkan de actie. Juist door lokaal de verbinding te leggen met Brussel willen de Jonge Sociaal-Democraten de vruchten plukken van samenwerking in Europa.

Serkan Özkan

Serkan Özkan

Raadslid sinds 2010. Bensingecamp 35 7824 EN Emmen Contactpersoon voor de overlegpartners; Angelslo Klazienaveen-Noord Weiteveen Nevenfuncties: Mantelzorg Zorgverlener Adviseren o.a. hypotheek, gsm, abonnementen, zorgverzekeringen Hulp bij invullen belastingaangifte Hulp bij invullen van formulieren PC problemen verhelpen Aanspreekpunt/contactpersoon voor minderbedeelden

Meer over Serkan Özkan