Door Raymond Wanders op 17 november 2014

Kijk of WSW dienstverbanden verlengd kunnen worden

De Partij van de Arbeid in Emmen heeft het College gevraagd nog eens te kijken of het toch niet mogelijk is de aflopende Wsw-dienstverbanden te verlengen. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Op 1 januari 2015 gaat de Participatiewet in en vervalt de toegang tot de sociale werkvoorziening. Ook verandert de systematiek van de financiering. Onduidelijkheid hierover heeft bij veel werkvoorzieningen, ook bij de EMCO-groep, geleid tot het besluit aflopende tijdelijke contracten niet te verlengen. Dit om te grote oplopende tekorten te voorkomen.

Recente publicaties en een oproep van onder meer de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de brancheorganisatie voor de Wsw Cedris om aflopende dienstverbanden toch te verlengen of om te zetten in vast, zijn voor de PvdA aanleiding er opnieuw aandacht voor te vragen.

Fractievoorzitter Raymond Wanders: ”Het is van groot belang voor de betrokken mensen dat gemeenten de juiste afweging maken. Vaak hebben de Wsw-medewerkers na lang wachten eindelijk een baan waarin ze veel plezier hebben en een inkomen verwerven. Straks dreigen ze uiteindelijk weer terug te moeten vallen op een bijstandsuitkering. En ook die komt voor rekening van de gemeente. De PvdA wil dat nog eens goed wordt nagegaan of het toch niet mogelijk is de dienstverbanden van de Wsw-ers die nu op straat dreigen te komen te verlengen.”

Raymond Wanders

Raymond Wanders

Leeftijd: 51 Woonplaats/wijk: Emmermeer Wat wil je de kiezer over jezelf vertellen? Ik ben geboren en bijna volledig getogen in de gemeente Emmen. Mijn wieg stond in Klazienaveen en het steeds groter wordende bed heeft in diverse dorpen en wijken van de gemeente gestaan. Ik heb eigenlijk nog nooit zo lang op dezelfde plek gewoond

Meer over Raymond Wanders

Waar ben je naar op zoek?