Door De redactie op 28 januari 2014

Klijnsma op werkbezoek en bij politiek café in Emmen

Staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma (PvdA), gaat maandag 3 februari met de lokale PvdA-lijsttrekker Raymond Wanders op werkbezoek bij leerwerkbedrijf EMCO in Emmen. Daarna zijn beiden bij een politiek café van de PvdA Emmen.

Klijnsma en Wanders gaan bij EMCO in gesprek met werknemers. “EMCO-groep is met ruim 1800 medewerkers een belangrijk leerwerkbedrijf in de regio”, zegt Wanders. “De PvdA vindt dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geholpen moeten worden met het vinden van een nieuwe baan. EMCO laat zien hoe dat kan. Door werkervaring, scholing en training verkleint het bedrijf de afstand tot de arbeidsmarkt van hun medewerkers.”

Leerlingen van het leerwerkbedrijf werken bijvoorbeeld mee aan de verbouwing van Dierenpark Emmen. Daar gaan Klijnsma en Wanders aan het einde van de middag heen. Directeur Frankwin van Beers van het dierenpark licht de ontwikkeling van de bouw toe. Daarbij komt onder andere het werkgelegenheidsaspect aan de orde.

Klijnsma is ’s avonds te gast bij een politiek café, dat de PvdA Emmen houdt in Hotel Ten Cate. Onder andere de zorg is onderwerp van gesprek. Iedereen is welkom om mee te praten met de staatssecretaris.

Adres: Noordbargerstraat 44 in Emmen.
Inloop vanaf 19.30 uur.

De redactie

De redactie

Redactioneel account voor o.a. persberichten

Meer over De redactie