Door Anita Louwes-Linnemann op 28 juni 2019

PvdA akkoord met aanpassing verordening WMO

De verordening WMO moest door een uitspraak van de rechtbank worden aangepast. In de raadsvergadering van 27 juni  2019 werd er stevig over gesproken.

In de verordening staat beschreven dat de zorgaanbieders die een gecontracteerde partij van de gemeente zijn 100% tarief krijgen. De zorgaanbieders die geen gecontracteerde partij zijn krijgen 90% tarief. Dat was al zo, maar dat was nog niet opgeschreven in de verordening. Doordat het niet was opgeschreven moesten de zorgaanbieders met een contract en zorgaanbieders zonder contract altijd 100% krijgen. Dat was niet de bedoeling en ook niet helemaal eerlijk, want aan de zorgaanbieders met een contract worden extra eisen gesteld, bijvoorbeeld kwaliteitssystemen, verschillende overlegvormen en rapportages maar ook innovatie.

Ik heb aangegeven dat de fractie van de PvdA zich kan vinden in de aanpassing van de verordening.

Er waren ook nog punten van kritiek over het proces, de samenwerking met de adviesraden en de gerealiseerde innovaties. Ik heb namens de fractie aangegeven dat wij hopen dat de samenwerking tussen de gemeente en de adviesraden beter gaat. Daarnaast hadden wij hogere verwachtingen van de innovatie. De wethouder heeft gezegd dat hij met de raad in gesprek gaat om de innovatiemogelijkheden te bespreken. Tevens heeft hij toegezegd met de adviesraden in gesprek te gaan met als doel de samenwerking te verbeteren.

Anita Louwes-Linnemann

Anita Louwes-Linnemann

Leeftijd: 46 Woonplaats/wijk: Zwartemeer Wat wil je de kiezer over jezelf vertellen? Ik ben Anita Louwes en woon in het mooie Zwartemeer. Ik woon daar in een soort kangoeroehuis, samen met mijn man en onze zoon en dochter, maar ook mijn ouders en mijn broer wonen onder mijn dak. Op deze manier kunnen we allemaal

Meer over Anita Louwes-Linnemann

Waar ben je naar op zoek?