Door De redactie op 1 juli 2013

PVDA Emmen pleit voor nieuwe gymzaal Emmermeer

EMMEN – De Partij van de Arbeid in Emmen heeft donderdag tijdens de behandeling van de kadernota gepleit voor vervanging van de oude gymzaal aan de Blinkstraat in Emmermeer.

De fractie is van mening dat de huidige gymzaal te oud en te klein is om alle benodigde gymlessen voor de basisscholen te huisvesten. “Het aantal basisschoolleerlingen in de wijk groeit nog steeds en nu al moeten scholen uitwijken naar het Esdalcollege voor gymlessen”, aldus fractievoorzitter Raymond Wanders. “In de te oude zaal aan de Blinkstraat zelf, deze is van 1960, worden lessen korter dan 45 minuten ingepland om het passend te krijgen”.

De PvdA vindt het belangrijk dat alle kinderen voldoende kunnen bewegen. “Dat is goed voor hun ontwikkeling en zeker voor hun gezondheid. De basisschool heeft daar een belangrijke rol in en daarom moet de gymaccommodatie op orde zijn”, licht Wanders toe.

De Partij van de Arbeid heeft daarom het college gevraagd te kijken naar de capaciteit en daarbij aangegeven dat het wellicht nu het goede moment is over te gaan tot vervangende nieuwbouw. “We willen werkgelegenheid stimuleren en de Groen van Prinstererschool heeft uitbreidingsplannen. Wellicht kunnen we een aanbestedingsvoordeel behalen door nu te bouwen. We weten allemaal dat het huidige gebouw binnen afzienbare tijd toch investeringen vraagt.”

De redactie

De redactie

Redactioneel account voor o.a. persberichten

Meer over De redactie