Door De fractie op 29 september 2017

PvdA Emmen wil geen salariskorting bij staking basisonderwijs

EMMEN – De PvdA in Emmen roept het bestuur van het openbaar onderwijs in de gemeente Emmen op om de salarissen van stakende leerkrachten in het basisonderwijs op 5 oktober gewoon door te betalen.

“We hebben begrepen dat het schoolbestuur openbaar onderwijs heeft besloten de salarissen te korten van stakende medewerkers. Dat verbaast ons zeer want juist bij deze staking hebben de werkgevers en werknemers de handen ineen geslagen. De PO-raad, de koepelorganisatie voor werkgevers primair onderwijs, heeft daarom ook opgeroepen de salarissen door te betalen,” licht fractievoorzitter Raymond Wanders toe.

De fractie van de PvdA Emmen steunt de actie van de mensen in het basisonderwijs ook en vraagt het schoolbestuur dan ook gehoor te geven aan de oproep van de PO-raad. “Juist omdat werkgevers achter de actie staan, komt het ons vreemd voor dat je als werkgever vervolgens wel de medewerkers kort als ze actie voeren voor meer geld voor het gezamenlijk belang. We hebben begrepen dat het bestuur voor het katholiek basisonderwijs ook niet doorbetaalt, maar Viviani namens de christelijke basisscholen wel.”

Eerder dit jaar deed de PvdA al een oproep meer geld vrij te maken om meer leerkrachten en onderwijsassistenten in vaste dienst te nemen. “Nog te vaak worden klassen naar huis gestuurd omdat er geen vervanger is. Daarom steunen wij deze actie voor meer geld voor het onderwijs en hopen dan ook dat iedereen die staakt donderdag naar Den Haag gaat om de actie kracht bij te zetten”.

Aanstaande dinsdag zal de PvdA in commissievergadering het college, het schoolbestuur openbaar onderwijs, vragen alsnog te besluiten het salaris door te betalen en de medewerkers hier woensdag over in te lichten.