Door Anita Louwes-Linnemann op 26 juli 2015

PvdA neemt bewonersinitiatieven serieus

Bewoners van de wijk Gastlanden in Schoonebeek zitten met de vijver in de wijk in hun maag. Met karpers willen de bewoners de vijver schoonhouden. Het College heeft onderhoud van de vijver toegezegd, maar die is nog steeds niet schoon genoeg om de karpers uit te zetten.
Uit een artikel in het Dagblad van het Noorden over de vijver bij Gasthuislanden heeft de fractie van de Partij van de Arbeid in Emmen begrepen dat er zowel inhoudelijke als communicatieve verschillen van inzicht zijn tussen het College en de bewoners van Gasthuislanden.

De PvdA vindt bewonersinitiatieven van groot belang als het op leefbaarheid aankomt. De in het artikel beschreven gang van zaken heeft de fractie bevreemd en daarom stelt de fractie schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders. De fractie wil o.a. weten hoe het gesteld is met het onderhoud van de vijver en hoelang het College erover denkt te doen om de problemen op te lossen. Ook is het voor de PvdA-fractie belangrijk te weten of het College een positieve houding wil aannemen als het op bewonersinitiatieven aankomt.

Anita Louwes-Linnemann

Anita Louwes-Linnemann

‘Meedoen in de maatschappij’ Wie ben je? ‘Ik ben geboren en getogen Zwartemeerster. Ik ben getrouwd en ben trotse moeder van twee kinderen. Ik werk bij een stichting die zich bezig houdt met inkomensbeheer.’ Wordt opgetogen van: ‘Dat er steeds meer initiatieven ontstaan waardoor mensen mee kunnen doen in de maatschappij. Een voorbeeld is dat

Meer over Anita Louwes-Linnemann