29 april 2021

PvdA tevreden met uitkomst traject verzelfstandiging openbaar onderwijs

Tijdens de raadsvergadering op 29 april is de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in Emmen besproken. Dit is een lang traject geweest dat zeer zorgvuldig is doorlopen. De PvdA is tevreden met het doorlopen traject en het resultaat.

,,Wat nu voorligt is een product van de inbreng van diverse partijen en natuurlijk de GMR, directieberaad en de interne organisatie,” aldus fractievoorzitter Anita Louwes tijdens de behandeling in de raad. ,,Binnen de PvdA is het verzelfstandigen van het openbaar onderwijs niet zonder slag of stoot gegaan. Wij kunnen ons voorstellen dat de schoen ook wel heeft gewrongen bij de organisatie of de GMR. We hebben dat ook kunnen horen tijdens het prettige gesprek dat er was met de leden van de GMR. Wrijving is prima, want zonder wrijving geen glans. Met andere woorden, er ligt nu een gedragen voorstel dat uitgaat van de principes van het openbaar onderwijs en voldoende financiële middelen meegeeft om het openbaar onderwijs die kwaliteit te laten leveren die het voorstaat.”

De PvdA ziet vooral een grote meerwaarde in de exclusieve aandacht vanuit het bestuur voor het openbaar onderwijs. De raad nam het voorstel unaniem aan. Diverse partijen gaven, terecht, aan dat dit een historisch moment is.

De PvdA wenst het openbaar onderwijs in Emmen heel veel succes voor nu en in de toekomst.