Door Raymond Wanders op 29 juni 2013

Solidariteit en werkgelegenheid

Het aantal werkzoekenden loopt op en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Een realiteit die de PvdA niet zonder slag of stoot kan en wil accepteren. Dat vraagt solidariteit en investeren in werkgelegenheid. Daar was onze bijdrage bij de kadernota ook op gebaseerd. We hebben een goed minimabeleid en dat wil de PvdA houden. Emmen is en blijft een sociale gemeente. Daarom hebben we het college gevraagd samen met het voortgezet onderwijs te voorkomen dat, als ouders in 2015 weer voor de boeken moeten betalen, de financiële situatie thuis bepaalt welke kansen een kind kan grijpen.

Voor kinderen is het ook belangrijk te kunnen bewegen en dat begint op de basisschool. En dan ziet de PvdA een probleem in Emmermeer. Te weinig en sterk verouderde ruimte voor gymlessen. We hebben gevraagd daar iets aan te doen.

Ten slotte lijkt onze motie van vorig jaar te gaan leiden tot een lagere afvalstoffenheffing in 2014 en dus lagere woonlasten.

Lees mijn gehele bijdrage namens de fractie in de bijlage.

Bijlage: Kadernota 2013

Raymond Wanders

Raymond Wanders

Wie ben je? Mijn naam is Raymond Wanders, 47 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Naast het raadswerk ben ik hoofd bedrijfsvoering bij CSG Dingstede in Meppel. In de vrije tijd die over is ben ik veel te vinden op het voetbalveld waar ik (deeltijd) leider van Drenthina D2 en trainer van Drenthina E3

Meer over Raymond Wanders