Kandidaat

Trijntje Hummel

Trijntje Hummel

Over Trijntje Hummel

Leeftijd: 57
Woonplaats/wijk: Klazienaveen

Wat wil je de kiezer over jezelf vertellen?

Geboren en getogen in Klazienaveen woon ik sinds 2006 in Het Schip in Klazienaveen op ca. 200 m. van de plaats waar 57 jaar geleden mijn wieg heeft gestaan. Mijn ouders waren schippers en lagen ten tijde van mijn geboorte in het van Echtenskanaal ter hoogte van waar notariskantoor Veen en Veste lange tijd gevestigd was. Ik ben dus een schipperskind.

Sinds februari vorig jaar ben ik weduwe. Mijn man Harrie is vorig jaar na een ziekbed van enkele maanden overleden. Ik ben lange tijd zijn mantelzorger geweest.
In het dagelijks leven ben ik controller en houd ik me bezig met de financiële administratie en financiële positie van bedrijven.

Ik ben opgegroeid in een redelijk conservatief en traditioneel arbeidersgezin. Mijn vader was kostwinner en mijn moeder zorgde voor mijn broertje en mij en voor het huishouden. Toen ik in de 6e klas van de lagere school zat, realiseerde ik mij dat opgroeien voor mij als meisje anders was dan voor mijn broer. Hij zou immers kostwinner worden, ik als meisje hoogstwaarschijnlijk niet. Dit gegeven heeft voor een groot deel mijn latere keuzes bepaald.

Al enige tijd maak ik mij sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Eerst als bestuurslid van het Emancipatiebureau Drenthe, later als Statenlid en raadslid voor de PvdA tussen 2011 en 2018.

Waarom wil je graag voor de PvdA in de gemeenteraad?

Ik ben van mening dat er gelijke kansen moeten zijn voor iedereen, ongeacht sekse, religie, seksuele voorkeur of sociale of culturele achtergrond. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik ooit lid ben geworden van de PvdA en waar ik mij ook weer voor in wil zetten in de komende raadsperiode.

Ook toegankelijkheid is een thema waar ik me hard voor maak, zowel de toegankelijkheid van de straat of het openbare gebied als de toegankelijkheid van informatie of de arbeidsmarkt. Nog te vaak ondervinden inwoners drempels om aan het sociale leven deel te kunnen nemen omdat bijvoorbeeld teksten van de overheid te ingewikkeld zijn of dat er geen toegankelijk toilet is als je slecht ter been bent.

Wat zijn voor jou de belangrijkste speerpunten uit het programma?

Toegankelijkheid en gelijke kansen voor iedereen zijn belangrijke thema’s in het verkiezingsprogramma van de PvdA in Emmen deze periode. Daarnaast vind ik thema’s als wonen en duurzaamheid van belang. Immers iedereen heeft recht op om te wonen in een betaalbaar en kwalitatief goed huis in een goede en veilige buurt.
Duurzaamheid gaat om het terugdringen van restafval, het opwekken van schone energie en het zorgen voor een gezonde leefomgeving. Uiteindelijk zijn wij met z’n allen verantwoordelijk voor het doorgeven van een schone en leefbare wereld aan ons nageslacht.