Guido Rink beoogd fractievoorzitter

26 april 2018

EMMEN – De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid in Emmen heeft Guido Rink naar voren geschoven als beoogd fractievoorzitter. Hij zal dan Raymond Wanders opvolgen. Gisteren werd bekend dat die laatste door de fractie is voorgedragen als kandidaat-wethouder.

De 37-jarige Rink zit sinds 2016 namens de PvdA in de gemeenteraad van Emmen en stond nummer vier op de kandidatenlijst van die partij tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. De in Emmer-Compascuum woonachtige oud-handballer is getrouwd en vader van drie kinderen. Naast zijn raadswerk is hij werkzaam als corporate recruiter bij The Learning Network.

Rink is zeer vereerd door zijn uitverkiezing: “Ik ben er ontzettend trots op dat de fractie mij als opvolger van Raymond heeft gekozen. Heb er enorm veel zin om met dit nieuwe team aan de slag te gaan”.

Binnenkort spreken de leden van de PvdA zich uit over definitieve deelname aan de nieuwe coalitie in Emmen. Als Bouke Arends en Raymond Wanders dan ook definitief toetreden tot het nieuwe college, nemen Henk Sulmann en Jeroen Mulder hun plaats in de raad in.