Door De fractie op 1 februari 2016

Tarieven Q-park niet uit te leggen aan bezoekers

“Gaat het college met Q-park in overleg om te komen tot fatsoenlijke parkeertarieven?” Dat is de kern van de vragen die Trijntje Hummel namens de PvdA-fractie afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering stelde aan het college.

De PvdA maakt zich zorgen over de gevolgen van de onlangs doorgevoerde eenzijdige verhoging van de tarieven door Q-park. Sinds 1 januari betalen mensen die hun auto hebben geparkeerd op P-zuid na 31 minuten het volle dagtarief van 10 euro. “Hoewel Q-park een zelfstandige exploitant is en haar eigen prijsbeleid kan bepalen,  heeft dit ook een negatieve uitstraling voor de gemeente Emmen”, stelde Trijntje.

De PvdA vindt deze tariefstelling ook niet uit te leggen aan de mensen die slechts een kort bezoek aan ons centrum willen maken, zoals de inmiddels 30.000 abonnementhouders van Wildlands, bezoekers van het Atlas Theater en winkelend publiek . “Ook de directie van Wildlands is niet blij met deze wijziging” weet Trijntje.

De PvdA heeft het college gevraagd na te denken over het aanpassen van de parkeerverwijzing in het centrum zo lang Q-park de tarieven op P-zuid handhaaft. Het college wilde hier nog niet op vooruit lopen, maar deelt de kritiek en gaat zeer binnenkort rond de tafel met Q-park.