Door Marja Meulenbelt -Schepers op 2 juli 2013

Verslag expertmeeting 23 mei j.l.

Op 23 mei jl. heeft de PvdA werkgroep ‘Gezond Stappen’ een goed bezochte expertmeeting gehouden in het gemeentehuis. Diverse mensen van o.a. horeca, sportverenigingen, GGD, VNN, GGZ, horecapolitie, maar ook jongeren van het Drenthe College en het DJP waren aanwezig.

In verschillende gespreksrondes werd gediscussieerd over jongeren en alcoholgebruik, uitgaanstrends, voorlichting aan jongeren en ouders en de rol van ouders ten aanzien van alcoholgebruik door jongeren. Sommige sportverenigingen gaven aan nu al strenge regels te hebben t.a.v. alcohol gebruik als de jongere jeugd speelt. Horecaondernemers uitten hun zorg als de toegestane leeftijd van alcoholgebruik van 16 naar 18 jaar gaat per 1 januari 2014. Hoe gaan jongeren om met deze verhoging van de leeftijdsgrens? Daarover wil de werkgroep in gesprek met jongeren tijdens een jongerenbijeenkomst op vrijdag 4 oktober in de Tempelier. Met ondersteuning van muziek gedraaid door een DJ, willen we met jongeren in gesprek over hoe zij het uitgaan in Emmen ervaren, wat is goed en wat zou beter kunnen?

Zie ook het bijbehorende agenda-item.

Marja Meulenbelt -Schepers

Marja Meulenbelt -Schepers

Mijn naam is Marja Meulenbelt- Schepers. Ik ben 48 jaar, getrouwd, zoon en dochter. Na jaren in de zorg te hebben gewerkt sta ik alweer een aantal jaren voor de klas. In het volwassenenonderwijs als docent medische vakken. In het voortgezet onderwijs als docent Engels. Mijn politieke aandachtspunten zijn; (gezondheids) zorg, jeugd en onderwijs. Kortom alles wat met

Meer over Marja Meulenbelt -Schepers