Door Anita Louwes-Linnemann op 16 maart 2014

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt de Holdert in Emmen

Afgelopen zaterdag is staatssecretaris Jetta Klijnsma op werkbezoek geweest in Emmen. Na een bezoek aan de campagne-activiteiten van de PvdA op de markt en het uitdelen van de bekende PvdA rozen, heeft zij ook een bezoek gebracht aan het woonzorgcentrum de Holdert.

Naast campagne activiteiten in Klazienaveen en Emmer-Compascuum stond de PvdA Emmen zaterdagmiddag ook op de markt in Emmen zelf. Op de winderige markt, waar de kinderen hun PvdA-ballon stevig moesten vasthouden, namen veel mensen graag een roos in ontvangst van Jetta Klijnsma. Volgens de staatsecretaris zag zij opvallend veel blije gezichten in deze mooie gemeente. De stand van de PvdA werd dan ook druk bezocht en menigeen raakte in gesprek met een van de kandidaten.

Naast de stand had de bekende paardenkoetstaxi een plekje ingenomen en vormde daarmee een mooie aanvullende attractie. Mensen kregen namens de PvdA een ritje aangeboden in deze koetstaxi

Daarna bracht Klijnsma een bezoek aan de Grote Kerk op de markt, waar Zorgplein Noord een beurs had georganiseerd voor onderwijs en instellingen op het gebied van zorg en welzijn.

Vervolgens naar het woonzorgcentrum de Holdert, waar Klijnsma in gesprek ging met medewerkers, bewoners en leden van de cliëntenraad. De staatssecretaris vertelde dat er in de toekomst met andere blik naar zorg moet worden gekeken. Waar het vroeger gewoon was dat mensen na hun 65ste naar een verzorgingstehuis gingen, wil men nu dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en thuis zorg ontvangen. Samen met de gemeenten moet er gezocht worden naar nieuwe manieren om ouderen goede zorg en huisvesting te bieden. De Holdert heeft al een dergelijk systeem ontwikkeld. Met mooie kamers en een fantastische plek in het centrum van Emmen, zorgt de Holdert ervoor dat (hulpbehoevende) ouderen niet alleen betrokken blijven bij de samenleving maar ook letterlijk in het midden een plek kunnen vinden.

Anita Louwes-Linnemann

Anita Louwes-Linnemann

‘Meedoen in de maatschappij’ Wie ben je? ‘Ik ben geboren en getogen Zwartemeerster. Ik ben getrouwd en ben trotse moeder van twee kinderen. Ik werk bij een stichting die zich bezig houdt met inkomensbeheer.’ Wordt opgetogen van: ‘Dat er steeds meer initiatieven ontstaan waardoor mensen mee kunnen doen in de maatschappij. Een voorbeeld is dat

Meer over Anita Louwes-Linnemann